Doorgaan naar hoofdcontent

Gespot: 80+ ruimtelessen voor in het PO"Wat een gave lesideeën! En ook nog heel goed te gebruiken tijdens de Kinderboekenweek dit jaar!"
Dat is wat ik dacht toen ik op http://www.ruimtevaartindeklas.nl/lespakketten keek.Er zijn meer dan 80 ruimtelessen te vinden. Ze gaan niet alleen maar over de aarde, de maan en de planeten, maar ook over dingen waar je in eerste instantie niet aan gedacht zou hebben bij het thema 'de ruimte'. Bijvoorbeeld over zwaartekracht, warm en koud of maansverduisteringen.

klik op de afbeeldingen om ze te vergroten.

Ook André Kuipers heeft een lessenserie gemaakt over de ruimte en alles wat daarmee samenhangt. Deze zijn op de bovenbouw kinderen gericht.

De lespakketten zijn gratis (ja, je las het goed) te downloaden. Per groep zijn er minimaal 20 lessen die je in PDF vorm op kunt slaan en uit kunt printen. Zelfs de kopieërbladen zitten er al bij. Hij wordt nog mooier, omdat zelfs de kerndoelen boven de lessen staan aangegeven, dus je weet precies waar je aan werkt.Kortom: neem eens een kijkje op deze website en doe er je voordeel mee!


Veel (ruimte)plezier ermee!


Reacties