Doorgaan naar hoofdcontent

Week van de tafels - tafels oefenen online
Deze week is het op deze blog 'De week van de tafels'! De hele week zullen er documenten en handige websites voorbij komen die je kunt gebruiken om de tafels te oefenen.

Vandaag zet ik handige websites op een rijtje waarop je de tafels online kan oefenen. Alle websites zijn geschikt om op het digibord te gebruiken.
http://www.onlineklas.nl/flash/Tafels%20oefenen.html
Op deze website kun je de tafels oefenen door middel van eenvoudige spelletjes. Je kunt zelf kiezen welke tafels je wel of niet wilt oefenen. Op de afbeelding rechtsonder deze alinea zie je de spelletjes die je kunt oefenen bij het tafeldiploma dat je ook via deze site kunt halen. De leerlingen kunnen een account aanmaken en er is ook een leerkrachtenpagina zodat je bij kunt houden in hoeverre de leerlingen gevorderd zijn.http://tafels-oefenen.nl/
Leuke website waarop je de tafels aanklikt die je wilt oefenen. Voor elk goed antwoord dat je snel ingetoetst hebt (met de cijfers op het digibord of op het toetsenbord), krijg je munten. Deze kun je in de winkel (knop rechts bovenin) inwisselen voor cadeaus. Alle keersommen van een tafel moeten goed beantwoord zijn voordat de oefening afgelopen is. Houdt hier rekening mee, want anders duurt een oefening zo langer dan 10 minuten.
Erg leuk om in teamverband met de klas te doen op het digibord. Rijtje maken en oefenen maar!http://www.digipuzzle.net/nl/leerspellen/rekenen-tafels/
Heel veel spelletjes. Er is ingespeeld op wat de meeste jongens en meisjes leuk vinden. Zo kun je met auto's racen en modellen aankleden als je keersommen oplost.


http://www.spelletjesplein.nl/rekenen-tafels/
Leuke spelletjes waarbij ook de groep waarvoor het geschikt is geschreven staat. Als je met de muis over een spelletje beweegt volgt een korte schriftelijke uitleg van het spelletje. Zo kun je al snel zien of het je geschikt lijkt. Vaak kun je bij de instellingen van de spelletjes kiezen of je de tafels op volgorde wilt zien (1x..., 2x... enz). Dit lijkt me een fijne optie als een tafel nog nieuw is.http://www.maaltafels.be/online-maaltafels-oefenen-spelletjes.htm
Verzamelsite waarop je ongetwijfeld spelletjes tegen zult komen die op bovenstaande websites staan, maar ook nieuwe spelletjes te vinden zijn. Een uitgebreide uitleg staat bij elk spelletje beschreven.
Nog niet genoeg inspiratie? Kijk eens bij alle berichten over 'De week van de tafels'.Veel plezier ermee!

Reacties