Doorgaan naar hoofdcontent

Gespot: Orgaandonatie in de klas?!
Vandaag is de laatste dag om de NOT2015 (Nederlandse Onderwijs Tentoonstelling) te bezoeken. Ik ben donderdag al geweest en ik heb veel stands gezien en mensen gesproken.


Een van de leukste stands vond ik die van de Nederlandse Transplantatie Stichting. Ze willen graag promoten dat er in het basisonderwijs meer aandacht is voor oorgaandonatie en -transplantatie.De Nederlandse Transplantatie Stichting heeft daarom de lesmodule DonorDenkers gemaakt. Het programma is bedoeld voor de groepen 7 en 8 van de basisschool om de kinderen voor te lichten en om hen een mening te laten vormen over donatie en donorregistratie.

De lesmodule is voor het digibord gemaakt. Op de website DonorDenkers.nl kun je meteen aan de slag. De twee hoofdspersonages Donnie en Rezi beantwoorden vragen zoals: Wat is orgaandonatie? of Wat zijn organen en weefsels en hoe werken ze?

Er is een speciaal lespakket voor het basisonderwijs samengesteld die je gratis aan kunt vragen. Hierin zitten onder andere de docentenhandleiding, de donorkrant, fyers en een poster.
Klik hier om het lespakket te bestellen.
De docentenhandleiding is ook hier te downloaden.

Hieronder ook een filmpje waarin uitgelegd wordt wat de lesmodule inhoudt.


Voordelen van deze lesmodule vind ik dat je er zoveel tijd aan kunt besteden als je zelf wilt. Je kunt één natuurles geven, maar het ook uitbereiden tot een project.
Een ander voordeel is natuurlijk dat het geheel gratis is!

EXTRA: Er is ook een klokhuisaflevering over dit onderwerp. Klik hier om deze te bekijken.


Neem eens een kijkje en alvast veel lesplezier ermee!Reacties