Doorgaan naar hoofdcontent

9 Lente prentenboekentipsHieronder heb ik een aantal leuke prentenboeken over de lente verzameld!
Je kunt ze gebruiken in de klas om voor te lezen of om mee te werken in het thema lente.


1. Anita Loughrey - Konijn's avontuur in de lente
http://www.bol.com/nl/p/konijn-s-avontuur-in-de-lente/9200000010570928/
Konijn hoort van zijn grote zus dat het lente is geworden. Hij gaat op zoek naar wat dat betekent. Al huppelend door het landschap verdwaalt hij en vraagt hij verschillende dieren die hij ontmoet waar hij zijn hol kan vinden. Kikker en Muis weten het niet en Uil denkt 'dat het niet ver weg kan zijn' en adviseert hem eens goed te luisteren. Konijn concentreert zich, maar zal hij daardoor zijn holletje en zijn zus ook terugvinden?2. D. Bedford - Marnix Mol heeft lentekriebels
http://www.bol.com/nl/p/marnix-mol-heeft-lentekriebels/1001004006494138/
Als Marnix Mol ontdekt dat het lente is, krijgt hij de kriebels en gaat op zoek naar de liefde van zijn leven. Hij weet precies wat hij zoekt: een verrukkelijk glanzende zwarte vacht, een prachtig roze neus en heerlijk grote platte voeten. Hij kan alleen niet zo goed zien. Marnix ontmoet driemaal een dier dat een van deze kenmerken heeft, maar ze blijken allemaal te groot. Dan geeft iemand hem een bril cadeau.


3. Jolanda Dijkmeijer & Nelleke Scherpbier - 't is lente!
http://www.bol.com/nl/p/t-is-lente/1001004008187463/
Ontdek samen met Luuk en Lianne wat er in de lente allemaal te beleven is. Lianne gaat op zoek naar een vogelnestje. Haar broertje Luuk helpt haar daarbij. Maar dan valt Luuk uit de boom! Gelukkig heeft oom Wiebe een beter idee. Samen gaan ze op zoek naar kikkerdril. Wat is het leuk om de kleine kikkertjes te zien groeien!
Extra leuk: Er zitten ook recepten, liedjes en gedichten in het boek!
4. Marianne Busser & Ron Schröder - Het vrolijke lente voorleesboek
http://www.bol.com/nl/p/het-vrolijke-lentevoorleesboek/1001004010938564/
In deze vrolijke bundel staan versjes, liedjes en verhaaltjes over de lente centraal. Verschillende bekende personages (uit eerdere bundels) beleven nieuwe avonturen. Dit deel van de seizoenenserie gaat over lenteverschijnselen als voorjaarsschoonmaak, vogeltjes die een nestje maken, moederdag, Pasen en bloemetjes zaaien.
Extra leuk: Een aantal korte verhaaltjes zijn op rijm geschreven!


Informatieve prentenboeken:
5. Mack - Wondere wereld - De vrolijke lente
http://www.bol.com/nl/p/wondere-wereld-de-vrolijke-lente/9200000022688889/
Wat gebeurt er in de lente? Waar komen die knalkleuren opeens vandaan? En wat gebeurt er met de bomen? Welke dieren krijgen allemaal een kleintje? Je komt het allemaal te weten in dit lenteboek boordevol weetjes en grappige vragen. In dit informatieve boek worden veel veranderingen die in de lente in de natuur te zien zijn behandeld op een manier die kleuters zeker aanspreekt.
Extra leuk: Er is ook een kleuteruniversiteit project gemaakt bij dit boek. Zo kun je flink aan de slag met het thema lente! Klik hier om naar het project te gaan.


6. Pierre Winters & Eline van Lindehuizen - Willewete - Seizoenen
http://www.bol.com/nl/p/willewete-seizoenen/9200000022688947/
Soms is het lekker warm buiten. Op andere dagen is het juist heel koud. Dit komt doordat onze wereld seizoenen kent: lente, zomer herfst en winter. Maar waarom hebben wij seizoenen? Wat gebeurt er in elk seizoen? En waarom zijn seizoenen zo belangrijk? Dit boek geeft antwoord op al je vragen.
Extra leuk: Je vindt in de boek onder andere ook een leuke knutselopdracht, een versje en een miniquiz.
Klassiekers:
7. Annie M.G. Schmidt & Fiep Westendorp - Lente met Jip en Janneke
http://www.bol.com/nl/p/lente-met-jip-en-janneke/1001004011855985/
Eindelijk is het lente! De bloemen beginnen te bloeien en de vogels leggen eieren. Jip en Janneke vinden het heerlijk: ze proberen een lammetje mee naar huis te nemen en willen zelf eitjes uitbroeden. Maar of dat zal lukken?
Elf verhaaltjes over Jip en Janneke, met als thema de lente. Ze gaan over bloemen plukken, jonge poesjes, paaseieren beschilderen, jonge vogeltjes etc.
8. Eric Carle - Rupsje Nooitgenoeg
http://www.bol.com/nl/p/rupsje-nooitgenoeg/666759170/
Rupsje Nooitgenoeg heeft honger. Hij eet maar door. Als alle blaadjes op zijn, begint hij aan taart, worst, snoep, fruit en chocolade. Elke dag van de week wordt hij een beetje dikker, totdat hij verschrikkelijke buikpijn krijgt. Hij bouwt een huisje om zich heen en aan het eind van de week komt hij er weer uit als een prachtige vlinder!
Extra leuk: Er is ook bij dit boek een kleuteruniversiteit project gemaakt. Zo kun je snel aan de slag met Rupsje Nooitgenoeg!
Klik hier om naar het project te gaan.
Het is ook erg leuk om rupsen en vlinders in de klas te krijgen.
Deze kun je via de Vlinderstichting bestellen. Klik hier om naar de website te gaan.9. Jaap ter Haar - Saskia en Jeroen in de lente
http://www.bol.com/nl/p/saskia-en-jeroen-in-de-lente/1001004006871015/
In de lente spelen Saskia en Jeroen voor paashaas. Ze wikkelen stenen in gekleurd papier en foppen zo niet alleen hun buurmeisje, maar ook de buurman! In zes korte verhalen, o.a. over paaseieren verstoppen en kikkerdril zoeken, worden de belevenissen beschreven  van de bekende tweeling Saskia en Jeroen.Veel plezier ermee!


Reacties