Doorgaan naar hoofdcontent

2 leuke ICT toepassingen voor in de muzieklesTwee leuke toepassingen op het internet die je in je muziekles kunt gebruiken! Hieronder geef ik uitleg over deze toepassingen.


http://www.therhythmtrainer.com/
Als eerste vond ik deze website heel leuk. Het is een luisterspelletje die je op verschillende niveaus kunt doen. Je kiest eerst welke noten je wilt oefenen. Dan luister je naar de noten die gespeeld worden. Daarna klik je op de buttons van de noten die je gehoord hebt. Houdt rekening met de volgorde waarin ze gespeeld werden. Je kunt van tevoren kiezen voor langzaam of snel. In het begin is het even wennen, dus dan kan langzaam een goede optie zijn :)
Daarna druk je op 'Check my answer' en zie je een gezichtje dat aangeeft of het goed of niet goed was.
http://tonematrix.audiotool.com/
Op deze website zie je een vlak met 256 vierkantjes. Door op een vierkantje te klikken, klinkt er een een xylofoon-achtig geluid. Bovenin het vlak zijn de tonen hoog, onderin laag. Door meerdere vierkantjes aan te klikken, kun je je eigen muziek maken. Je kunt het gebruiken om het eens uit te testen, maar ook om ritmes aan te geven.
Het enige nadeel van deze tonematrix is dat als je het wilt stoppen, moet je óf alle vierkantjes een voor een weer uitdrukken óf de website opnieuw opstarten.

Klik je op de knop 'add drums', dan opent een andere pagina waar je drums en andere beats toe kunt voegen aan je eigen gemaakte muziek van de tonematrix. Het ziet er ingewikkeld uit en na het volgen van de rondleiding snap ik er nog niet zoveel van, maar lukt het jou wel!Veel plezier ermee!Reacties