Doorgaan naar hoofdcontent

Review: Opa en Oma Oelewapper en het raadsel van de verdwenen onderbroeken + WINACTIE!

Van Overamstel uitgevers kreeg ik het boek opa en oma oelewapper en de verdwenen onderbroeken. Dit boek is speciaal voor de Kinderboekenweek geschreven door Marianne Busser en Ron Schröder. Het thema van dit jaar is namelijk 'voor altijd jong'. Daarnaast mag ik ook een exemplaar van het boek weggeven! Kijk onderaan dit bericht voor meer info.

Het verhaal
Opa en oma Oelewapper wonen in het bejaardentehuis. Joep en Jetje komen een tijdje bij hen logeren, maar in het bejaardentehuis is iets heel raars aan de hand. Er worden steeds onderbroeken van de bewoners gestolen. Wie doet nou zoiets? Samen met opa en oma maken Jetje en Joep een plan om de dief te ontmaskeren. De waarheid blijkt heel anders dan gedacht.

Het boek
Alleen al bij het zien van de voorkant wordt ik blij. Het verhaal is verrassend en leest fijn. dit mede door de korte hoofdstukken die het boek bevat. De afloop ga ik natuurlijk niet verklappen, maar deze is erg leuk! In de tekst worden af en toe uitdagende begrippen en woorden gebruikt, zoals een aanvraag indienen of de conversatiezaal, die je even uit kunt leggen. En wat een mooie beeldende tekeningen hebben Ivan en Ilia getekend! Ze passen heel goed bij de tekst. Ook fijn dat er steeds een pagina met tekst is en daarnaast een pagina met de illustratie. Alles bij elkaar een geslaagd boek dat goed bij het thema van de Kinderboekenweek past!

Wist je dat de kinderen een eigen onderbroek kunnen ontwerpen en versieren? Marianne en Ron hebben hier een leuk document van gemaakt. Klik hier om het document te downloaden.

Wist je dat er ook een onderbroekenlied is gemaakt? Het heet 'mijn onderbroek is weg'. Klik hier om het te beluisteren.

Tips voor in de klas
  • 'Verstop' een onderbroek in de klas op een plek waar hij zichtbaar is als je erlangs loopt (of laat een leerling dit doen). Laat de leerlingen door de klas lopen. Als ze de onderbroek gespot hebben, gaan ze weer zitten in de kring. Wie heeft hem (als eerste) gezien en kunnen de kinderen ook beschrijven waar hij ligt? Tip: laat de kinderen stil door de klas lopen zodat het niet meteen verklapt wordt.
  • Lees het verhaal voor. Aan het einde van het verhaal wordt de was opgehangen. Span in je klas ook een waslijntje. Laat de kinderen zelf onderbroeken (of andere kleding) ophangen. Er zijn vast ergens reserve exemplaren te vinden :)
  • Op bladzijde 20 van het boek wordt er onderbroekenbingo gespeeld. Ik maakte ook een onderbroekenbingospel om in de klas te spelen! Voor prijsjes moet je zelf nog even zorgen. Hieronder kun je alvast de benodigde documenten downloaden.
Klik hier of klik op de linker afbeelding om de bingokaarten te downloaden.
Klik hier of klik op de rechter afbeelding om de PowerPoint te downloaden waarmee de bingo gestart kan worden.


Heb jij al zin gekregen om dit boek voor te lezen? Dan heb ik goed nieuws, want ik mag een exemplaar van Opa en Oma Oelewapper en het raadsel van de verdwenen onderbroeken weggeven.

Wat moet je doen om kans te maken?
1. Like mijn facebookpagina.
2. Deel het bericht van de winactie.

(Heb je geen Facebook en wil je toch meedoen, stuur me dan een email met in de titel 'Winactie KBW')

Op 5 oktober kies ik een winnaar uit.
De winactie is inmiddels afgelopen.


Opa en Oma Oelewapper en het raadsel van de verdwenen onderbroeken
Auteurs: Marianne Busser en Ron Schröder
Illustraties: Ivan en Ilia
Uitgever: Moon
Prijs: €4,99
Hier kun je het boek bekijken.

Veel plezier met dit boek tijdens de Kinderboekenweek !


Reacties