maandag 30 januari 2017

Recensie: Secret Scouts deel 1 en 2Van boeken lezen en voorlezen houd ik heel veel en ik heb er ook al velen gelezen. Toch had ik van deze serie nog niet gehoord. Toen ik deze boeken kreeg, ging ik er dus blanco in en wat werd ik verrast! Hieronder zal ik je vertellen wat ik van deze boeken vind.Secret Scouts en de verloren Leonardo.

Het verhaal
Tom, Lisa zitten in groep 7 en Sophie en Jack in groep 8. De zusjes ontdekken dat de schets die ze gekregen hebben, meer is dan een gewone schets. Er schuilt een geheim achter waardoor de twee zussen en de twee broers van alles over Leonardo Da Vinci willen weten én ze zelf naar een andere tijd reizen. Steeds komen ze voor nieuwe raadsels te staan. En wat heeft de verloren Leonardo, een schilderij uit de 14e eeuw, met deze vier kinderen uit de 21e eeuw te maken?

Wat vind ik ervan?
Ik had geen idee wat ik moest verwachten, maar ik werd positief verrast. Het verhaal start meteen middenin een spannende scene. Daarna wordt er vanaf zes dagen daarvoor langzaam duidelijk wat er aan de hand is. De kinderen hebben allemaal een eigen talent waardoor ze de secret scouts heten. Het tijdreizen is goed opgezet en terwijl je leest, verdwijn je helemaal naar die tijd. Je bent er echt bij als Jack in een wedstrijdje 'Calcio' is beland. Het einde van het boek geeft aan dat het nog niet het einde is, dus ik had meteen zin om het nieuwe deel te lezen.
Het is een boek dat kinderen in de bovenbouw van de basisschool en onderbouw van de middelbare school erg zal aanspreken, omdat het heel actueel is geschreven over vier kinderen die over alle moderne apparaten van nu beschikken.
Het geeft stof om na te denken over tijdreizen, de tijd van de renaissance én Leonardo Da Vinci.

Tips voor in de klas


Secret Scouts en de vermiste president.

Het verhaal
Zoals het eerste deel geëindigd is, gaat het chronologisch weer verder. Wie is die man die naast Leonardo Da Vinci in de video op de floppydisk te zien is? Het grootste raadsel blijft toch waarom de Amerikaanse president (toen nog Barack Obama) vermist is en hoe ze hem weer terug kunnen krijgen naar de goede tijd. En wat hebben de oprichter van Apple en Martin Luther King met dit spannende avontuur te maken?

Wat vind ik ervan?
Nu de lezer al weet wat het tijdreizen is, gebeurt dit veel vaker in dit tweede deel van de serie. De raadsels blijven zich maar opstapelen en het is nog net zo spannend als in het eerste deel. Dit keer zoeken de kinderen het iets dichter bij onze tijd. De president van Amerika is herkenbaar voor veel kinderen in de bovenbouw. Op dit moment is de nieuwe president van Amerika veel in het nieuws en ook daarom is dit een actueel boek. Verder sluit het heel goed aan op het vak geschiedenis doordat er over de achterstelling van getinte Amerikanen wordt geschreven. Ik denk dat ik wel kan zeggen dat ik door dit boek meer het gevoel heb dat ik iets geleerd heb over dit onderwerp dan in de geschiedenislessen vroeger. Het is net alsof je in de menigte staat om naar de toespraak van Martin Luther King te luisteren. Ook nu is het verhaal niet afgelopen als de kinderen gebeld worden door een telefoon die uit de toekomst komt. Ik ben nu al benieuwd!

Tips voor in de klas

Secret Scouts en de verloren Leonardo.
Auteurs: KindKind - Dennis en Wendel Kind.
Uitgever: Aerial Media Company
Prijs: €12,95
Hier kun je dit boek bekijken.

Secret Scouts en de vermiste president.
Auteurs: KindKind - Dennis en Wendel Kind.
Uitgever: Aerial Media Company
Prijs: €18,95
Hier kun je dit boek bekijken.


Veel plezier met het (voor)lezen van deze serie!2 opmerkingen:

 1. Inderdaad verrassende boeken als ik de recensies lees. Ik vind het geweldig dat je er tips voor verdere verdieping (zeker bruikbaar in de klas) bij geeft. Mooi gedaan en voor menig leerkracht een prima steun.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel Cor! Zeker de moeite waard om de boeken eens te lezen!
   Alvast veel leesplezier :)
   Groetjes,
   Yvon

   Verwijderen