Doorgaan naar hoofdcontent

Teacher Appreciation Week + leuk document gespot voor alle juffen en meesters

Deze week (7-12 mei) is het 'Teacher Appreciation Week' in de Verenigde Staten. Elk jaar wordt dit in de eerste week van mei gevierd.
In Nederland kennen we de 'dag van de leraar' op 5 oktober. Dit wordt overigens ook door 22 andere landen (onder andere België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk) gevierd samen onder de naam 'World Teachers Day'.
De invulling in de Verenigde Staten is als volgt: een week lang tonen de leerlingen hun waardering voor de leerkrachten door hen bijvoorbeeld geschenkjes of een geschreven kaartje te geven. Teacher Appreciation Week is volgens de National Education Association: "Een week om leraren te eren en de blijvende bijdragen die zij aan ons leven geven te erkennen". Er wordt veel tijd in gestoken om leerkrachten te laten weten dat ze gewaardeerd worden. Zo wordt iedereen opgeroepen om foto's met zijn leerkracht te posten op social media.Ondanks dat het alleen in de Verenigde Staten Teacher Appreciation Week is, wil ik jullie ook allemaal even een opsteker geven. Daarom heb ik iets leuks gevonden.
Jenny Knappenberger is een Amerikaanse leerkracht die een website bijhoudt over het geven van kunstlessen. Ze zet hier regelmatig leuke materialen op. Deze kun je downloaden (vaak tegen betaling) in haar digitale winkel op Teachers Pay Teachers. Dit is een 'winkel' waar, vooral Amerikaanse, leerkrachten hun zelfgemaakte lesmateriaal aanbieden.Toen ik wat aan het snuffelen was, kwam ik een gaaf document tegen: 'coloring for teachers'. Dit is een gratis bestand waarin vier kleurplaten zitten die je lekker kunt inkleuren. Er is speciale aandacht voor popart en patronen zodat je de vakken steeds een andere invulling kunt geven. Misschien zit je nog een beetje in de relax stand doordat de meivakantie net afgelopen is of misschien ben je juist alweer een week aan het werk geweest. Als je behoefte hebt aan een beetje me-time is het leuk om dit bestand te downloaden zodat je kunt starten met kleuren.

Even praktisch. Klik hier of klik op de afbeelding hieronder om het bestand op Teachers Pay Teachers te downloaden. Het enige dat je nodig hebt is een account op deze website. Heb je die nog niet dan kun je er hier een aanmaken. Is het bestand van de website gehaald of om een andere reden niet te downloaden, klik dan hier.


Nog een laatste tip: ben je enthousiast over deze kleurplaten, kijk even verder in de 'winkel' van Jenny, want er zijn talloze varianten per thema (een aantal gratis, veel betaald) om ook met de kinderen zulke leuke kleurplaten te kleuren met aandacht voor materiaal, kleur en patronen.

Alvast veel tekenplezier!
Reacties