Doorgaan naar hoofdcontent

Tel en kleur herfstspel

Voordat we ons vol storten in de sinterklaasdrukte is er in de klas eerst nog om te werken rond de herfst! Voor dit thema heb ik een tel en kleurspelletje gemaakt.

Het doel van dit spelletje is kleurherkenning en het tellen van de bladeren.

Hoe werkt het?

Makkelijke versie (1 speler):
De speler krijg een speelblad. De speler pakt een kleurpotlood en rolt met de stippendobbelsteen om te zien hoeveel bladeren er gekleurd mogen worden.
Hierna kan er een andere kleur gepakt worden en wordt er weer gegooid met de dobbelsteen. Er kan ook doorgespeeld worden met hetzelfde kleurpotlood.

Moeilijker (1 speler):
De speler rolt met de kleurendobbelsteen om te zien welke kleur de bladeren gekleurd moeten worden.
Daarna wordt de stippendobbelsteen gegooid om te zien hoeveel bladeren er gekleurd moeten worden.
De bladeren kunnen nu gekleurd worden. Hierna herhaalt dit proces zich steeds.

In competitievorm (2 of meer spelers):
Elke speler krijgt een speelblad en het doel is: Wie heeft als eerste alle bladeren op het blad gekleurd?

Het spel wordt op dezelfde manier gespeeld als de moeilijke versie.


Voor dit spel heb ik twee downloads gemaakt. In het eerste document staan bovenstaande spelregels nogmaals op een rijtje én vind je het speelblad. In het tweede document heb ik een kleurendobbelsteen geplaatst die je uit kunt printen op iets dikker papier. De kleuren op de dobbelsteen zijn: geel, oranje, rood, groen en bruin. Er is ook een zijde waarbij er zelf uit een van de kleuren gekozen mag worden. Je kunt natuurlijk ook een kleurendobbelsteen pakken die je al in de klas hebt liggen.

Hierbij nog een foto van de dobbelsteen nadat ie in elkaar gezet is.Klik hier of klik op de afbeelding om het document met het speelblad te downloaden.Klik hier of klik op de afbeelding om het document met de kleurendobbelsteen te downloaden.Veel plezier ermee!


Reacties