Doorgaan naar hoofdcontent

Gespot: zelf memory- en sleepspellen maken voor op het digibord

Ik was op zoek naar een online tool om zelf memoryspellen te kunnen maken voor  op het digibord. Toen kwam ik deze handige website tegen: memoryspelen.nl
------------------------------------------------------------------------------------

UPDATE: DEZE WEBSITE WERKT HELAAS NIET MEER. ALTERNATIEVE WEBSITES OM ZELF MEMORYSPELLEN TE MAKEN ZIJN:
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Je maakt heel makkelijk een account aan zodat je de spellen kunt bewaren en dan ga je aan de slag.

Steeds kun je kiezen uit het toevoegen van een afbeelding of een tekst.
Je kunt dus een memoryspel maken waarbij de twee plaatjes bij elkaar gezocht moeten worden, maar ook waarbij op het ene kaartje het woord en op het andere kaartje het plaatje staat.
Je kunt de kaartjes ook nog een achtergrondkleurtje geven.

Klik op de afbeeldingen om ze te vergroten.


Ben je klaar, dan krijg je een mailtje waarin staat dat als je spel goedgekeurd is door de website, hij toegevoegd wordt. Dan kun je 'm echt gaan spelen.
Dit duurt een aantal dagen.

Als je tijdens het maken aan hebt gegeven dat hij openbaar op de website mag komen, kunnen andere mensen hier ook gebruik van maken. Zo vind je hier bijvoorbeeld een leuk spel om de verliefde harten te oefenen of hier een van de spellen waarbij je met de woorden van veilig leren lezen kunt oefenen.

Je kunt makkelijk zoeken binnen onderwijs of privé. Daarna staan er een aantal categorieën.Op dezelfde manier is de website sleepspellen.nl gemaakt.
Tip: kijk hier eens bij deze categorie naar de Veilig Leren Lezen sleepspellen. Superhandig!Natuurlijk heb ik het zelf ook even uitgeprobeerd met woordjes met de letter j :)
Hier en hier (sleepspel) vind je het resultaat.Veel plezier ermee!


Reacties