Doorgaan naar hoofdcontent

Gespot: de leukste sites met proefjes en experimenten
Een tijdje geleden was ik in NEMO in Amsterdam. Wat een leuk museum!
Daar kreeg ik een briefje met de leukste sites om proefjes en experimenten te doen. Dat lijstje wil ik graag even met jullie delen.
1. proefjes.nl
Heel veel handige proefjes waarbij je de benodigdheden meestal al wel in huis hebt.
Hier schreef ik al eens een blog over. Klik hier om deze te bekijken.
Wist je dat er ook een boek is met proefjes erin? Klik hier om deze te bestellen.
Over proefjesboeken gesproken, kijk dan ook meteen even naar dit gave boek met proefjes!

2. expeditionchemistry.nl
Ook over deze website heb ik al eens geschreven. Klik hier om dit terug te lezen.Vooral handig doordat er tekeningetjes bij de handleiding staan waardoor het gemakkelijker voor kinderen wordt om het uit te voeren.

3. experimenten.nl
Meer gericht op het voortgezet onderwijs, maar zeker bruikbaar.

4. thuisexperimenteren.nl
Net als bovenstaande website gericht op het voortgezet onderwijs. Er zijn kopjes als natuurkunde en scheikunde.

5. encyclopedoe.nl
Je kunt handig zoeken op onderwerp en de activiteiten zijn verdeeld door middel van kleuren in de categorie├źn 'inleidend', 'activiteiten' en 'aanvullend'. je wordt steeds doorverwezen naar een website, video of pdf. Ook de taal staat erbij vermeldt.

6. chemie.pagina.nl
Onder het kopje 'experimenten' iets lager aan de linkerkant op de pagina staan linkjes naar websites met proefjes en experimenten. Bovenaan de pagina staat ook een kopje met 'basisschool en voortgezet onderwijs'. Hier zitten ook een aantal leuke websites bij.

7. e-nemo.nl
Dit is de website van NEMO zelf waar je heel veel kunt vinden.
Als je doorklikt naar 'ontdek thuis en de wereld om je heen' (of je klikt hier), kun je het antwoord op een aantal interessante vragen van kinderen onderzoeken en proefjes uitvoeren.
Wist je dat er ook een hele handige link is waar je gratis lesmateriaal kunt downloaden voor alle groepen van de basisschool? Dit is gemaakt door NEMO. Klik hier om naar het lesmateriaal te gaan.

8. natuurinformatie.nl
Deze website is vooral een hele handige als je op zoek bent naar informatie over natuur-gerelateerde informatie. bovenaan de pagina staat een kopje dat 'wetenschap' heet. Hier staan wat natuur-gerelateerde proefjes. De website wordt op de achtergrond verbouwd door Naturalis, dus wie weet wat er nog bij komt in de toekomst...

9. exploratorium.edu/explore
Een Engelstalige website met leuke proefjes om in de klas te doen.

10. chemistry.about.com
Interessante vragen op deze Engelstalige website met leuke dingen om uit te proberen. Niet speciaal voor het onderwijs, maar wel leuk om eens te kijken.


Hopelijk zit er iets voor je tussen!

Veel plezier ermee!


Reacties